Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Facebook, yıllardır kullanılan sosyal medya uygulamalarından biridir. Ücretsiz üye olma, özelliğinden dolayı kişiler birden fazla hesap açabilir. Bu özellikten dolayı hesap açanlar ya da Facebook uygulamasını kullanmak istemeyenler, hesabı silmenin yollarını arar. İşte, Facebook hesabı silmenin yolları

Sosyal medya, hayatın olmazsa olmazları arasında yer alır. Araştırmalara göre günlük sosyal medyada geçirilen zaman, 8 saatin üzerinde. Uzmanlar, sosyal medya uygulamalarının sağlığa zararı olduğunu açıkladığında birçok kişi sosyal medya hesaplarını silmek istedi.

Bu uygulamaların başında ise Facebook geldi. Facebook hesabı silme işleminin geri dönüşü olmadığı bilinmelidir. İşlem yapıldığında paylaşımlar ve arkadaş listeleri kaybolacaktır. İsteğe göre geçici olarak kapatılabilir.

Facebook Hesabını Kapatmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Facebook hesabının silinmesinde bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Bu noktalar;

  • Facebook hesabının yönettiği grup ya da sayfalar kontrol edilmelidir. Çünkü hesap silindiğinde bunlarda kalıcı olarak silinecektir. Grup ya da sayfaların silinmesi istenmiyorsa başka bir yönetici eklenebilir. Çünkü silinen hesap tek yönetici değilse devam eder.
  • Facebook hesabı silinme işlemi yapıldığında paylaşılan gönderiler, videolar ve fotoğraflar da silinir. Bunların kalıcı olarak silinmemesi için cihazlara kaydedilebilir. Kopyalanmadıysa bir ay içerisinde hesap silme işlemi iptal edilebilir.
  • Web sitelerine ve oyunlara Facebook ile giriş yapıldıysa silinen hesaptan girilemez. Mağduriyet yaşanmaması için Facebook hesabı, Google hesabı olarak güncellenmelidir.

Bu noktalara dikkat edilmediğinde sorunlar yaşanabilir.

Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Facebook hesabını kalıcı olarak silmek için bazı aşamaları yapılmalıdır. Bunlar;

  • Uygulamanın üst kısmında bulunan üç noktaya tıklanır. Buradan “Gizlilik ve Güvenlik Ayarları > Hesap Dondurma veya Silme İşlemi” olarak devam edilir.
  • Hesabı silme işlemine devam et, butonuna basılır.
  • Onay işleminden önce maddeler okunur ve onay verilir.

Bu aşamalardan sonra Facebook hesabı hemen silinmez. Kalıcı olarak silinmesi için bir ay beklenir. Ancak aranılan kişilerde hesap çıkmaz. Dondurulmuş gibi gözükür. Tekrar açılmak istendiğinde giriş yapılarak hesap aktif hale getirilebilir.

Sürekli aynı durumların yaşanmaması için Facebook hesabını silme konusunda emin olunmalıdır. Ardından hesap silme işlemleri yapılmalıdır.

 492 toplam,  1 bugün